top of page

ALPPI-RAUTA

955018_59e009a34fca48838ef7f31127b26b31~mv2.webp

ITSENÄISESTI

ETEENPÄIN

Kun voisi tehdä asioita itse, omalla tavalla, visioivat Rautamiehessä pitkään työskennelleet työkaverukset Risto Immonen ja Antti Haltia. Rivakat miehet eivät jääneet haaveilemaan vaan ryhtyivät kartoittamaan potentiaalista asiakaskuntaa ja etsimään sopivaa kauppapaikkaa.

 

Mieleiset tilat löytyivät pitkän etsinnän jälkeen läheltä yrityksen nykyistä sijaintia, osoitteesta Läntinen Brahenkatu 12. Nykyisin tiloissa toimii Kahvila Ravintola Nuppu.

 

Alppi-Rauta perustettiin vuonna 1989 asiakaskunnan tarpeiden perusteella. Alkuvaiheessa muutamien suurimpien asiakkaiden osuus liikevaihdosta oli merkittävä. Kaupunginosassa toimi yrityksen perustamisajankohtana useita rautakauppa-alan yrityksiä, mm. Renlund, Pika-Rauta ja Vallilan Rauta, jotka ovat sittemmin lopettaneet toimintansa.

 

Vuonna 1994 Alppi-Rauta siirtyi osoitteeseen Porvoonkatu 1. Yritys kehittyi yhteistyössä asiakkaiden kanssa ja laajemmat tilat mahdollistivat pohjan kasvulle.

 

Alppi-Raudan menestyksen taustalla on kaupunkilaisten arvostama lähipalvelu: keskeinen sijainti ja mahdollisuus hankkia rakennus- ja remontointitarvikkeita läheltä noudettuna tai Alppi-Raudan kalustolla kuljetettuna. 

 

Alppi-Raudan ehdoton vahvuus on ystävällinen, osaava ja ammattimainen asiakaspalvelu. Työntekijämäärä on tuplaantunut alkuvaiheen neljästä työntekijästä nykyiseen kahdeksaan. Pisimmät työurat jatkuvat edelleen aina yrityksen perustamisvuodesta lähtien.

 

Nykyisin Alppi-Rauta on itsenäinen rautakauppa. Pitkä yhteistyö Rautanet-ketjun kanssa päättyi muutamia vuosia sitten. Omistuspohja on muuttunut vuosien aikana. Tällä hetkellä yrittäjinä toimivat Risto Immonen ja Veijo Turpela.

Itse, omalla tavalla ja yhteistyössä asiakkaan kanssa Alppi-Raudassa räätälöidään päivittäin toimivia ratkaisuja kunnostajille, korjaajille ja rakentajille.

PISLA.png
ESKO_yrityslogo.jpg.png
Logo_Piippo.png
logo_rgb.jpg
SINIlogo.jpg
MIKKO.png
Ido_Geberit_Group_RGB.jpg
sandudd_logo.jpg
thumbnail_Bosch_logo_4C(1).png
Logo_Ferrometal_2011.png
fixmaster-2015.png
EV_logo.jpg
thumbnail_Duuri_uusilogo_web_pieni.jpg
Pos._Viking_logo_w_tag_(.jpg_format).jpg
Logo Unternehmensgruppe fischer.png
Milwaukee_nothing_but_heavy_duty_WhiteOn
Tikaspoika_logo_jpg.jpg
PATRON_600px__Powerpoint.jpg
-4VJ2JGG.jpeg.jpg
Lehtovuori.jgp.jpg
Bahco Brand OB-W.jpg
fescon_logo[1].jpg
Weber_logo_color.png
opal_logo-2[1].jpg
CRX_600px__Powerpoint.jpg
airam-logo[1].png
Sokeva.png
2015_ Mirka_logo_standard_highres_1-1[50
bottom of page